صدای ایرانیان (کمیته زنان)، اتحادیه بینالمللی وکلای دادگستری نسرین ستوده، فعال ایرانی حقوق بشر را که از وکالت محروم شده، به عضویت افتخاری خود در آورده و بر حق او برای ادامه کار به عنوان وکیل دادگستری تأکید کرده است.
میگوئل لوئیناز، رئیس این اتحادیه در نامهای خطاب به خانم ستوده، ضمن مطلع کردن او از این اقدام، نوشته است که به زودی در مورد محرومیت او با کانون وکلای دادگستری ایران مکاتبه خواهد کرد.
آقای لوئیناز ضمن تجلیل از فعالیتهای خانم ستوده در دفاع از حقوق بشر، تعهد او به استقلال حرفهای و شجاعتش در مقابله با دشواریها، نوشته است که ضرورت حفظ استقلال و وظیفه دفاع از وکلای ایرانی را به کانون وکلای ایران یادآوری خواهد کرد.
خانم ستوده عضو کانون مدافعان حقوق بشر، انجمن حمایت از کودکان و کمپین یک میلیون امضاء برای تغییر قوانین تبعیض آمیز علیه زنان بود و در جریان اعتراضات پس از انتخابات سال ۱۳۸۸، وکالت گروهی از معترضان و خانواده کشتهشدگان را به عهده داشت.
او به اتهام اقدام علیه امنیت ملی بیش از سه سال را در زندان به سر برد که در این مدت در اعتراض به شرایط زندان و عدم رعایت حقوقش به عنوان زندانی، مدتی اعتصاب غذا کرد.
خانم ستوده پس از آزادی با حکم دادگاه انتظامی وکلا به طور موقت از وکالت محروم شده است.
او در اعتراض به محرومیت از وکالت و در دفاع از حق اشتغال دگراندیشان، سلسله تحصنهایی در مقابل ساختمان کانون وکلا داشته که در مواردی با همراهی تعداد دیگری از فعالان سیاسی و مدافعان حقوق بشر انجام شده است.
متن کامل نامه :
نامه انجمن جهانی وکلا و ابلاغ عضویت افتخاری:
پاریس، 31 دسامبر 2014
خانم نسرین ستوده، وکیل دادگستری تهران-ایران
خانم ستودهی عزیز، همکار گرامی، همانگونه که احتمالاً آگاه هستید UIA، انجمن جهانی وکلا، بیش از 85 سال است که از حرفهی وکالت دفاع کرده و در عین احترام به تنوع فرهنگی و حرفهای، بین وکلا و سایر متخصصان حرفهی حقوق در سراسر جهان ارتباط، همکاری و تبادل دانش را ارتقاء داده است.
بسیار خوشحالم که به عنوان رییس UIA، به اطلاع شما برسانم که کمیته مدیران UIA تصمیم گرفته است تا عضویت فردی در UIA را مطابق اصل 1.Cمقررات داخلی یو-آی -اِ به شرح زیر به شما اعطاء کند:
“وقتی وکیلی در کشور خویش توسط هر مقام یا دستگاه قانونی و سیاسی که تحتالامر آن است، با نقض مبانی اساسی حرفه که در اصل 3/1 قوانین انجمن تشریح شدهاند مورد اذیت و آزار قرار میگیرد و در صورتی که این اقدامات باعث وضع تنبیهات یا منع شخص از انجام حرفهی وکالت بشود، کمیتهی مدیران ممکن است تصمیم به اعطای عضویت فردی در انجمن و یا مجوز حفظ شرایط وکالت به آن شخص را بگیرد، حتی اگر (به دلیل همان اذیت و آزار) این وکیل دیگر واجد شرایط تعریف شده در اصل 6/1 قوانین نباشد…”
باعث افتخار ماست که ورود شما به سازمانمان را خوشآمد بگوییم و چنین مدافع برجستهی حقوق بشری را در میان اعضای خود ببینیم. تعهد خدشهناپذیر شما به حقوق بشر و استقلال حرفهی وکالت و شهامت تزلزلناپذیر شما در رویارویی با دشواریهای غیرقابل تحمل شخصی و حرفهای برای حرفهی ما الهامبخش است.
از این فرصت استفاده کرده و حمایت خویش را مجدداً اعلام میکنیم و به شما اطلاع میدهیم که UIA ظرف روزهای آتی نامهای برای کانون وکلای ایران ارسال خواهد کرد که طی آن تعهدات کانون نسبت به حفظ استقلال خویش و حصول اطمینان از محافظت از وکلای ایرانی برای انجام فعالیتهای حرفهای خود بدون ارعاب، آزار و یا دخالتهای بیپایه را یادآور خواهیم شد. ما بر این حقیقت اصرار خواهیم ورزید که هیچ وکیلی نمیبایست برای اقداماتی که در راستای اجرای وظایف حرفهای خویش انجام میدهد مورد تعقیب قضایی، شامل اقدامات تنبیهی، قرار بگیرد.
درصورتیکه نیاز به اطلاعات بیشتری در مورد عضویت خود در UIA داشته باشید، میتوانید با ما تماس بگیرید.
ما همچنان وضعیت شما و وضعیت سایر همکاران شما را که به علت انجام فعالیتهای خویش به عنوان مدافعان حقوق بشر در بازداشت یا تحت ارعاب به سر میبرند را از نزدیک دنبال خواهیم کرد.
با احترام
میگوئل لویناز
رییس در UIA