مدیر دفتر حمایت از حقوق زنان و کودکان دادگستری تهران، از پیگیری روزانه ۸۰ تماس با این دفتر خبر داد.

ﺑﻪ ﮔﺰﺍﺭﺵ ﺻﺪﺍﯼ ﺍﯾﺮﺍﻧﯿﺎﻥ (ﮐﻤﯿﺘﻪ ﺯﻧﺎﻥ) به نقل از مهر، زهرا زاهدی‌نیاکی، با بیان اینکه پس از بازدید از ندامتگاه نسوان در تهران مراجعات به دفاتر حمایت از زنان و کودکان بیشتر شده است، گفت: در بند نسوان به تمامی زنان در بند شماره تماس دفتر تهران را داده‌ایم تا بتوانیم هرگونه حمایتی که مورد نیاز است، انجام دهیم.

وی افزود: بیشترین مراجعات به دفتر حمایت از حقوق زنان و کودکان مربوط به بخشودگی و عفو است. البته در مراجعات حضوری خود زندانیان در مدت مرخصی به دفتر مراجعه می‌کنند و یا با دفتر تماس می‌گیرند و ما هم تمامی پیگیری‌ها را انجام می‌دهیم.

مدیر دفتر حمایت از حقوق زنان و کودکان دادگستری تهران، بیشترین جرم زنان زندانی در تهران را مواد مخدر و بیشترین جرم کودکان تهرانی را سرقت و مواد مخدر عنوان کرد و گفت: روزانه حدود ۸۰ تماس تلفنی از زندان و خارج از زندان در مورد مشکلات زندانیان، مشاوره و موارد حقوقی زندانیان داریم که بیشترین تماس‌ها از سوی زنان است که البته بسیاری از تماس‌ها تکراری است. چرا که زندانی انتظار دارد رسیدگی به سرعت انجام شود در حالی که پرونده‌ها باید مسیر قانونی خود را طی کنند.

وی در پاسخ به اینکه آیا موارد کودک آزاری یا سالمند آزاری هم دارید، افزود: بله این موارد را هم داریم اما در مورد سالمندان بیشتر عدم رسیدگی است. با این حال شماره تماس ۸۸۸۹۸۰۴۶ را در اختیار نسوان قرار داده‌ایم تا در کوتاهترین زمان بتوانند مشکلات خود را از طریق این دفتر اعلام کنند.

زاهدی در پاسخ به اینکه آیا نیروی کافی در اجرای سیاست‌های دفتر حمایت از حقوق زنان و کودکان وجود دارد، گفت: براساس چارت باید ۱۴ نیرو در دفتر داشته باشیم در حالی که تنها ۲ نیرو داریم و برخی شهرستان‌های تهران هم مسوول دفتر دارند.

این در صورتی است که شهیندخت مولاوردی، معاون رییس جمهور در امور زنان، دوشنبه ۲۱ بهمن سال جاری در بازدید از زندان زنان در قرچک ورامین، با آتنا فرقدانی و حکیمه شکری دو نفر از زندانیان سیاسی محبوس در این زندان دیدار و گفت‌وگو کرد اما تا لحظه تنظیم این خبر هیچ تغییری در شرایط زندان و این دو زندانی ایجاد نشده و امروز آتنا فرقدانی در هشتمین روز اعتصاب خود در شرایط بدی جسمی بسر می‌برد.

در بهار سال 92 نیز غلامحسین اسماعیلی، رییس سازمان زندان‌ها در گفتگو با فارس از افزایش آمار زندانیان زن خبر داده بود.

اسماعیلی درباره تعداد جرائمی که زنان زندانی به دلیل ارتکاب آن‌ها در زندان‌ها هستند گفته بود: «جرم اول در زنان مانند مردان جرم موادمخدر است و جرم دوم اعمال منافی عفت و جرم سوم سرقت است در حالی که در مردان سرقت جرم دوم است و در مجموع آمار زندانیان زن که به جرم موادمخدر در زندان‌ها به‌سر می‌برند نسبت به سال گذشته یک‌درصد کاهش و آمار زندانیان زن که با جرم سرقت در زندان‌ها هستند یک‌درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.»