به گزارش صدای ایرانیان، با آغاز اولین بارندگیها، نفس اهوازیها باز هم تنگ شد و خاک و باد و باران و هوای دمکرده، مردم اهواز را روانه اورژانس کرد. پادشاه فصلها دامنکشان از راه رسیده ولی از این پاییز برگریز هزار رنگ، تنها نصیب خاک گرم و تشنه جنوبغربی ایران، گرد و غبار راه دور است.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی خوزستان با اشاره به وقوع گرد و غبار و باران روز گذشته اظهار کرد: آمار بیمارانی که به دلیل گرد و خاک روز گذشته اهواز و بروز مشکلات تنفسی به اورژانس و مراکز درمانی مراجعه میکنند، از صبح دیروز رو به کاهش است. شهریار میرخشتی افزود: امید است با اقدامات کنترلی و انجام مراقبتها از سوی شهروندان، میزان ابتلا به مشکلات تنفسی هنگام پدیده گرد و غبار در استان خوزستان همچنان کاهش یابد، هرچند نمیتوان انتظار داشت که آمار مراجعهکنندگان مشکلات تنفسی به صفر برسد.
ارائه آمار بیماران تنگی نفس برعهده استانداری است
به گزارش صدای ایرانیان، او درباره تعداد مراجعهکنندگان مشکلات تنفسی به اورژانس به دلیل وقوع پدیده گرد و خاک شدید در اهواز، گفت: بر اساس بخشنامهای که به دستگاههای مرتبط ارائه شده، ما نمیتوانیم در این زمینه آماری بدهیم و اعلام این موارد برعهده استانداری خوزستان گذاشته شده است. میرخشتی اظهار کرد: از آنجا که در روزهای تعطیل، مردم معمولا در خانه هستند، در پی وقوع پدیده گرد و خاک در ظهر روز جمعه، طبیعتا مراجعهکنندگان با علائم مشکلات تنفسی نسبت به روزهای عادی هفته کمتر بودهاند . او گفت: همچنین اولین بارندگی در اهواز که با حساسیت و نگرانی بیشتری همراه بود، شبهنگام اتفاق افتاد و مردم در آن ساعات شب در خیابانها نبودند و خوشبختانه تعداد مراجعهکنندگان با مشکلات تنفسی هنگام اولین باران بالا نبود.
آغاز مشکلات تنفسی امسال از 26 مهرماه
به گزارش صدای ایرانیان، رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی خوزستان اظهار کرد: امسال بحران مشکلات تنفسی از 26 مهرماه آغاز شد. با بارش اولین باران پاییزی آمار مراجعهکنندگان با علائم مشکلات تنفسی افزایش یافت، در این شرایط، کلیه مراکز درمانی و اورژانس اهواز و خوزستان از پنج روز قبل از زمان بحران، در حالت آمادهباش قرار داشتند. او با اشاره به بروز مشکلات تنفسی در شهروندان اهوازی هنگام بارندگی، عنوان کرد: در بارندگیهای اول که معمولا حساسیت بیشتر است، بهتر است شهروندان جز در موارد ضروری از خانه خارج نشوند. همچنین استفاده از ماسکهای مناسب بهخصوص برای اقشار آسیبپذیر از جمله سالمندان، کودکان و خردسالان و همچنین بیماران قلبی و تنفسی و یا افراد دچار حساسیتهای فصلی توصیه میشود. ایسنا نوشت؛ میرخشتی افزود: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با توجه به بروز ناگهانی و بیسابقه بحران تنگی نفس پس از باران در سال گذشته، در این زمینه تجربه مناسبی کسب کرد و بهرغم اینکه در سال گذشته دهها هزار نفر مراجعهکننده با مشکلات تنفسی داشتیم، آمار فوتیها صفر بوده است. امسال نیز دانشگاه پیش از وقوع این بحران با آمادگی کامل وارد عمل شده است.
افزایش مبتلایان به بیماریهای تنفسی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اعلام اینکه امسال شمار مبتلایان به بیماریهای تنفسی در این منطقه نسبت به سال پیش افزایش یافته است، گفت: این تعداد تاکنون بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ نفر بوده که به بیمارستان مراجعه کردهاند. ایرج نظری با بیان این مطلب گفت: خوشبختانه این آلودگی مرگ و میری به دنبال نداشته و از این تعداد ۱۰۰ نفر بستری شدهاند که سه نفر تحت نظر مراقبتهای ویژه قرار گرفتهاند.
او با اشاره به اینکه ارائه آمار دقیق افرادی که دچار مشکلات تنفسی بهدلیل آلودگی هوا شدهاند، نیازمند جمعآوری اطلاعات است، افزود: برای این منظور، فرمهای خاصی در بیمارستانها تعبیه شده که در اختیار افراد مراجعهکننده به بیمارستانها قرارداده میشود. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز متذکر شد: این مشکلات تنفسی با بارندگیهای ابتدای سال همراه بود و چهبسا در بارندگیهای بعدی ما شاهد آن نباشیم.
به گزارش صدای ایرانیان، او با تاکید بر «هزینهبر بودن» اقدامات پیشگیرانه و حل مشکلات آلودگی هوای اهواز گفت: باید درنظر گرفت که از جمعیت ۵ میلیون نفری استان ۲۰۰۰ نفر دچار مشکل شدهاند و تلاش داریم تا این مشکلات در قالب مسائل علمی و در عین حال به دور از هرگونه جنجال از طرف فرماندار، نمایندگان و مسئولان حل شود. حریری درباره «علت بروز ریزگردها و ایجاد بیماریها» در بین افراد گفت:علت اصلی آلودگی هوا تاکنون مشخص نشده است اما وجود کارخانجات صنعتی، کارخانه کربن بلک دزفول، کشت و صنعتهای اطراف شهر، شرکتهای پتروشیمی، پالایشگاههای نفت، شرکت تولید نیروی برق رامین و… در آلودگی نقش داشته و به تبع آن موجب تشدید این وضعیت شدهاند. ایلنا نوشت؛ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: علاوه بر مشکلات داخلی نامبرده، معضلات منطقهای بر تغییرات آب و هوایی همچون بر هم ریختگی اکوسیستم منطقهای ناشی از هشت سال دفاع مقدس، ریزگردهایی که از سوی عربستان به سمت منطقه میآیند، خشکسالی و کمآبی و انحراف آب ناشی از اثرات سوء سدسازی در منطقه و استفاده بیرویه از آبهای زیرزمینی نیز بیتاثیر نبوده است.