به گزارش صدای ایرانیان ( نمایندگی ترکیه ) وبه نقل از وبسایت رسمی سازمان ملل در جلسه روز گذشته این مجمع چند قطعنامه به تصویب کشورهای عضو سازمان ملل رسید که از آن میان، سه قطعنامه به وضعیت حقوق بشر در ایران، سوریه و کره شمالی مربوط بود. بررسی پیش نویس قطعنامه دیگری در مورد وضعیت حقوق بشر در میانمار (برمه) تا دریافت گزارش یکی دیگر از کمیتههای مجمع عمومی به تعویق افتاد.
پیش نویس قطعنامههای مصوب جلسه روز گذشته مجمع عمومی پیشتر در کمیته سوم این مجمع تصویب شده بود. کمیته سوم وظیفه رسیدگی به شرایط اجتماعی، انسانی و حقوق بشری کشورهای عضو را برعهده دارد. این کمیته مسئول بررسی شرایط حقوق بشر در کشورهای عضو سازمان ملل و در صورت لزوم، ارائه راهکارهایی برای رفع موارد نقض حقوق بشر و پیگیری اقدامات دولتها در این زمینه است.
قطعنامههای مجمع عمومی سازمان ملل متحد اگرچه غیرالزامآور هستند اما منعکسکننده دیدگاه بخش بزرگی از جامعه جهانیاند. به گزارش آسوشیتدپرس٬ نماینده ایران٬ قطعنامه صادر شده را “سیاسی٬ تبعیضآمیز و مغرضانه” خواند قطعنامه صادر شده علیه ایران بیانگر نگرانیهای موجود در رابطه با موارد گزارش شده از سوی گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران است.
احمد شهید٬ گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران٬ تا کنون اجازه سفر به ایران را نیافته است. وی امسال بیش از هر چیز کار خود را بر “تناوب بالا و نگرانکننده” اعدامها در ایران متمرکز کرد. وی در آخرین گزارش خود که اکتبر امسال منتشر شد از شوک خود پس از اعدام ریحانه جباری سخن گفت و از موج اعدامها در یک سال اخیر انتقاد کرد.
مرضيه افخم، سخنگوی وزارتخارجه ايران روز جمعه گفت تهران شکلگيری، تصويب و محتوای چنين قطعنامههايی را از اساس مردود میداند و مايه تاسف است که مکانيزمها و ابزارهای حقوق بشری سازمان ملل از سوی بعضی از کشورهای غربی که به گفته خانم افخم خود از ناقضين حقوق بشرهستند، مورد سوءاستفاده قرار میگيرد.