نگرش حاکم بر طبقه روحانیت شیعه بر این اعتقاد است که پیروان مذاهب دیگر نمیتوانند و نباید از حقوق شهروندی برابری با شیعیان برخوردار باشند.
به گزارش«محبتنیوز» طبق گزارش سالیانه «وضعیت آزادیهای مذهبی در جهان» که چهارشنبه (۱۰ آگوست) از سوی وزارت خارجه آمریکا منتشرشد در ایران آزادیهای مذهبی، احکام زندان و اعدام اقلیتهای مذهبی و قومی شدت بیشتری گرفته است.
عبدالکریم لاهیجی، رئیس فدراسیون بین المللی جامعههای دفاع از حقوق بشر میگوید که تاریخ به ما نشان داده حکومتهای مذهبی ناشکیباترین حکومتها نسبت به پیروان مذاهب دیگر هستند که در این کشورها زندگی میکنند. او میگوید «حکومت اسلامی ایران، طی بیش از سه دهه این ناشکیبایی و تبعیض را به نحو بارز و آشکار به نمایش گذاشته است.»
عبدالکریم لاهیجی در گفتگو با رادیو فرانسه با بیان اینکه نخستین تبعیضها بین مسلمان و غیرمسلمان در قانون اسلامی جمهوری مشخص شده گفته: «ماهیت نظامی اسلامی حاکم بر ایران، نگرش طبقه مذهبی حاکم را بازتاب میدهد. در همین حال، نگرش حاکم بر طبقه روحانیت شیعه، باورهای مذهبی دیگر را تاب نمیآورد و بر این اعتقاد است که پیروان مذاهب دیگر نمیتوانند و نباید از حقوق شهروندی برابری با شیعیان برخوردار باشند. این تبعیض و فشار برای اقلیتهای رسمی شناخته شده، قدری کمتر و برای دیگر مذاهبی که رسمیت دارند شدت و حدت بسیار بیشتری دارد. در این مسیر حکومت اسلامی برای پیروان برخی از مذاهب، مانند بهایی و نوکیشان مسیحی تا مرز ارتداد پیش میرود».
-
بیشتر بخوانید: در جمهوری اسلامی “نوکیشان مسیحی” همچنان تحت پیگرد هستند
عبدالکریم لاهیجی درباره اعدام ۲۰ تن از کردهای سنی مذهب در ایران در هفته گذشته میگوید«آنان به محاربه محکوم شده و اعدام شدند؛ این در حالی است که از چند سال پیش آنان به لحاظ باورهای مذهبی خود در زندان بودند و در هیچ درگیری با جمهوری اسلامی شرکت نکردهاند. او میگوید به شهادت همکاران وکیل ما که با آنان تماس گرفتهاند؛ آنان هیچگاه علیه جمهوری اسلامی ایران اسلحه به دست نگرفته و مبارزه نکردهاند.»
-
بیشتر بخوانید : تداوم سرکوب پیروان و دگراندیشان مذهبی از سوی جمهوری اسلامی
او تأکید میکند که تنها جرم آنان این بوده که از اقلیت کرد ایرانزمین بوده و اهل تسنن بودند و نگرش مذهبی دیگری بجز آنچه حاکمیت نظام اسلامی آن را تاب میآورد داشتهاند.
عبدالکریم لاهیجی میگوید همگی آنان، نه برای محاربه با نظام اسلامی، بلکه برای داشتن اندیشه دیگری (مذهبی) به چوبه دار سپرده شدهاند»…