امیر شکیب
صدای ایرانیان (نمایندگی مالزی)؛ جنوب شرق آسیا و مرز تایلند و مالزی این روزها شاهد کشف گورهای جمعی و اجساد ده ها انسان مظلومی است که در دام قاچاقچیان انسان گرفتار شده و افشاگر نقش مالزیایی ها و برخی پلیس های تایلند در این جنایات است. به گزارش رسانه های مالزی، تازه ترین خبرها نشان میدهد به احتمال بسیار زیاد مالزیایی ها در باندهای قاچاق انسان که عامل ایجاد گورهای جمعی کشف شده در مرز این کشور با تایلند هستند، دست داشتهاند. پیش از این چند پلیس تایلندی نیز در ارتباط با این جنایات بازداشت شدهاند.
پلیس تایلند در چند روز گذشته تاکنون ده ها قبر که قاچاقچیان انسان در کوه های مرزی این کشور و مالزی ایجاد کرده بودند، کشف کردهاند. این اجساد مربوط به روهینگیایی های مسلمان و تعدادی بنگلادشی است که در دام قاچاقچیان گرفتار شده و به دلیل فقر و ندادن باج به عنوان برده نگهداری میشدند و به قتل رسیدهاند.
روزنامه مالای میل آنلاین به نقل از تناگانیتا، یک سازمان غیردولتی مالزی که در حمایت از حقوق زنان، مهاجران و پناهجویان فعالیت میکند، مدعی شد بسیاری از مسلمانان و مهاجران میانماری اذعان کردهاند پس از اینکه دستگیر شده و یا در زندان بودهاند، آنها را برای اهداف جنسی و بردگی به نقاط مرزی فرستادهاند.
گلورن داس، دبیر کل این سازمان غیردولتی با استناد به شواهد به دست آمده از مهاجران و پناهجویان به ویژه مسلمانان میانماری و بنگلادشی اعلام کرد به احتمال زیاد مالائیها در قاچاق این افراد به نقاط مرزی بین این کشور و تایلند دست داشتهاند.
تناگانیتا تاکید کرد موارد بسیاری از آدم ربایی نیز وجود دارد که طرف های مالائی مبالغ زیادی به عنوان باج درخواست کردهاند.او تصریح کرد هنگامی که آدم ربایان به مبالغ درخواستی خود دست نمییافتند، قربانیان را به طرز وحشتناکی به قتل میرسانند و سپس دفن میکنند.
به گفته این فعال مدنی مالزیایی، قاچاق انسان از تجارت های بزرگ جنوب تایلند محسوب میشود، جایی که هر روز هزاران نفر از مرز مالزی و تایلند تردد میکنند. روزنامه بنگلادشی استار دیلی نیز روز دوشنبه این هفته در گزارشی نوشت که هم اکنون دستکم ۲۵۰ هزار بنگلادشی در جنگل های جنوب تایلند نگهداری میشوند که از هشت سال پیش تاکنون به دلیل دریافت باج از سوی آدم ربایان در این منطقه زندانی شدهاند.
آدم ربایان خواستار دریافت مبلغی بین سه هزار تا شش هزار دلار برای آزادی قربانیان هستند. به رغم ادعای این سازمان غیردولتی مبنی بر نقش داشتن مالزیایی ها در قاچاق انسان، وان جنیدی تونکو جعفر، معاون وزیر کشور مالزی گفته است هنوز شواهد کافی برای اثبات دست داشتن شهروندان مالزی در این حوادث وجود ندارد.
مقامات تایلندی روز گذشته نیز شش جسد دیگر از جمله جسد چهار زن و دو مرد را در جنوب تایلند کشف کردند. پیش از این، کارگران گروه امداد و نجات تایلند جسد ۳۰ مسلمان میانماری را در حوالی بازداشتگاه های واقع شده در استان سونگخلا در جنوب این کشور کشف کرده و سپس مقدمات دفن آنها را فراهم کردند.
گفته میشود که تاکنون بیش از ۵۰۰ نفر از افراد قاچاق شده در مرز تایلند و مالزی توسط قاچاقچیان انسان کشته و در جنگل های جنوب این کشور دفن شدهاند.